Site Meter

10 de desembre, 2006

Repapolvo Suprem

La resolució del Tribunal Suprem desestimant les denúncies presentades per tal d’inculpar penalment als dirigents del PSE Patxi López y Rodolfo Ares per haver-se reunit amb antics dirigents de Batasuna, obra el camí a la desautorització de les presentades també per el PP amb el mateix motiu i a les presentades contra Ibarretxe al Tribunal Superior Basc.

La resolució és contundent i aclaridora: ‘seria un frau constitucional intentar corregir als tribunals la política interior o exterior d’allò que la Constitució encomana al Govern’.

La resolució del Tribunal Suprem és un autèntic repapolvo al PP i al seu cor polític-mediàtic. Tinc seriosos dubtes que els hi serveixi d’escarment. El PP té molts juristes de reconegut prestigi que, segur que els hi ha fet veure que jurídicament això no va enlloc; però, la jugada no és jurídica sinó política, s’emmarca en el terreny del joc brut, intenta crear en la opinió pública la idea que el Govern Zapatero està traint a les víctimes i vol desmembrar Espanya. La jugada, no per immoral, deixa de tenir el seus adeptes.

Els verdaders demòcrates, aquells que volen treballar honestament per la pau, sabem i coincidim en una cosa que és en definitiva l’enfoc preliminar: no és possible simplificar els problemes, molt menys els que fa més de quaranta anys que duren.

I per això, cal treballar de forma tenaç, ja sabem que el camí serà: llarg, complicat i difícil. Però ens en sortirem ja que aquesta és la voluntat majoritària del poble espanyol. Alhora és la posició èticament i moral més correcta.