Site Meter

14 de novembre, 2006

CiU la gran derrotada

La patacada electoral que han sofert PSC i ERC (en vots i escons), no pot amagar la gran derrota electoral de CiU. Aquesta formació política (no oblidem), era la que tenia (i tothom li atorgava) més expectatives de guanyar; fins hi tot, penso que de manera molt exagerada, ells creien que podien obtenir majoria absoluta. Aquí caldria recordar aquella cita que diu: “els déus ceguen a aquells que volen perdre”.

Sóc dels que jutgen de manera molt crítica els resultats dels PSC. Cal una profunda revisió crítica del que ha passat i el perquè ha passat. Per tant, cap excusa amb això. Em preocupa, però, la reacció de CiU ja que és una força política molt important i, necessària per tirar endavant qüestions bàsiques com és el desplegament de l’Estatut, les Lleis Territorials, la Llei Electoral, etc. etc. Crec sincerament que són necessaris i no es pot políticament, prescindir de CiU. Seria un gran error.

És comprensible l’enfado i l’amargó que manifesta CiU en aquests moments. Però cal que tingui molt present que no han pogut formar Govern per una raó: els ciutadans no els han donat la majoria per poder-ho fer.

Però, n’hi ha un altra de raó i també molt important: ells han estat incapaços de formar una majoria parlamentària. No han trobat ni un soci per formar Govern.

Això ells ho haurien de saber molt bé, tenen experiència a Catalunya i a Espanya de com funcionen les formacions de Govern. Sincerament cal que hi reflexionin, del contrari poden caure en el parany del PP i en el seu síndróme de l’11M. Els resultats estan a la vista.

Per tant: calma, tranquil•litat i tots serenament reflexionem sobre el què ha passat.