Site Meter

28 d’octubre, 2006

Davant el repte electoral*

*Article publicat al Capgròs.com

En les properes eleccions autonòmiques, ens trobem davant una cruïlla transcendent pel nostre futur: o govern progressista presidit per José Montilla o un govern conservador presidit per Artur Mas. Avui, sabem què han representat els 23 anys de CiU i, també sabem, què representa l’experiència de Govern catalanista i d’esquerres.
Francament, per mi no hi ha color, s’ha fet més per Catalunya i els catalans en aquests tres anys de Govern Maragall que en els últims 10 de Govern Pujol. Es pot repassar Conselleria per Conselleria i les diferències en quant a realitzacions són abismals a favor d’aquests tres anys.

Voldria destacar el que em sembla el més significatiu: el nou Estatut de Catalunya. Això que Jordi Pujol i el seu Conseller en Cap Artur Mas no van ser capaços de fer. Va ser necessari que arribés un govern d’esquerres per tal d’impulsar-lo comptant, també amb la voluntat majoritària del PSOE a nivell de les Corts Generals.

Ara necessitem renovar aquesta majoria d’esquerres encapçalada per els socialistes;
que juntament amb la majoria del PSOE a Madrid ens asseguri els catalans un bon desplegament de totes les possibilitats que ens ofereix el nou Estatut: en el camp de les infraestructures, de l’energia, de l’educació, de la sanitat i de la immigració. I, sobretot, en desplegar la quarta pota de l’Estat del Benestar: les polítiques de dependència tant importants en una societat com la nostra i en les que estem a la cua d’Europa.

Que guanyi l’esquerra és especialment necessari als ajuntaments catalans, a Mataró i a la nostra comarca en tenim sobrats exemples del què ha representat en quan a realitzacions: en projectes, diàleg i el que és més important, amb diners. Vull destacar aquí la important Llei de Barris, un projecte central impulsat per aquest Govern i que ha representat i representarà una important inversió que farà possible la rehabilitació dels barris més degradats (a Mataró en tenim dos exemples). Això, és entendre el municipalisme allò que sempre havia menystingut CiU que considerava l’administració local una administració subalterna.

No volem tornar enrere, els vells temps de la dreta nacionalista al pacte CiU-PP. No volem un govern nacionalista inoperant, atrapat en el victimisme estèril.
Volem un govern al servei de les persones capaç d’aprofitar al màxim el nou Estatut.