Site Meter

12 d’octubre, 2006

Un pas més

Cada cop és més preocupant l’actitud del Partit Popular davant el que cal considerar temes d’estat. Aquells que, depassen la relació normal entre govern i oposició en qualsevol país democràtic. Aquest país no es mereix això.

El deteriorament i, conseqüentment, desprestigi en el que estan sometent al poder judicial, va més enllà d’allò que, democràticament es pot considerar acceptable. No respecten res, el “acoso y derribo”, el tot s’hi val, sembla que s’hagi instal·lat a la cúpula dirigent del Partit Popular i el seu cor mediàtic.

El mateix es pot dir en referència al procés de pacificació del País Basc. Una vegada més, ho hem pogut comprovar amb el posicionament que han pres en la vaga de fam de l’etarra De Juana Chaos. Què volien? Que morís de fam a la presó? El seu nivell d’irresponsabilitat els impedeix calcular les conseqüències polítiques i d’ordre públic que, hauria representat que morís a la presó? És clar, que el que vol el PP és que fracassi el procés i amb això, de ben segur que s’hagués aconseguit: fantàstic. Igualment la seva posició en el parlament europeu negant-se a apoiar una resolució a favor de la negociació (en contra dels seus propis correligionaris europeus) il·lustra sobre la seva actitud obstruccionista total.

Un cop més les seves posicions en relació a la immigració demostren que no tenen cap voluntat de contribuir a trobar propostes de consens per enfocar aquest fenomen de tanta entitat política per Espanya i Europa. Les seves 100 propostes (totes 100), en un 90% són rectificacions a les seves pròpies polítiques de quan governaven (repasseu hemeroteca). Si el tema no fos dramàtic, faria riure.

Un cop més, cal dir, que el realment preocupant, és la deriva antidemocràtica en la que estan posats. Greu i preocupant, molt preocupant.