Site Meter

19 de setembre, 2006

En defensa de la llibertat d'opinió

Llibertat, democràcia i drets humans estan unides per un fil d’or que enllaça directament amb el que marca el progrés de la humanitat i la realització de les persones com a sers humans.

Homes i dones capaces de viure i conviure en pau amb els seus congèneres.

Veure la resposta que han originat les paraules de Benet XVI dites en el marc d’una conferència acadèmica en una Universitat Alamana fa escruixir els sentiments; a la vegada, provoca una profunda tristor veure a quin nivell d’intransigència es mou, encara, una gran part de la humanitat.

Sóc ateu i profundament demòcrata, m’agrada –no defujo- la lluita d’idees siguin polítiques, socials i fins i tot religioses. Però, la lluita dialèctica que utilitza com a úniques armes els escrits i la paraula. Per això crec que Benet XVI no ha de demanar perdó, ni excusar-se. Ni un pas enrere en la defensa de la llibertat d’expressió i menys encara en la d’opinió. El contrari és la barbàrie, retornar a l’Edat Mitjana i a les guerres de religió. Alguns, aquí i allà és el que voldrien. Justament perquè utilitzen la religió per sotmetre els pobles per mantenir-los en la ignorància en benefici dels poderosos, d’aquells que no necessiten cap déu ni cap estat que els defensi, és el poder dels autòcrates.

Civilització vol dir progrés econòmic, però també –i principalment- democràcia i drets humans i, en la seva defensa aferrissada no podem defallir, és per això que dic no a la guerra de religions a la que ens volen portar els integristes dels dos bàndols. La seva victòria seria la victòria de la incivilitat.
Dedicat a Pepe Rubianes.

2 Comments:

At 3:46 p. m., Blogger Oriol Vaquer said...

Totalment d'acord. I encara pitjor si veiem que després de matitzar les seves paraules i de fer una edició especial de Il Observatore Romano en àrab, encara es continuen cremant esglesies i imatges del Papa.
El que hem de fer és lluitar contra els fanatismes

 
At 4:39 p. m., Blogger Tercera Edad said...

Hola ANTONI me ha gustado el articulo que has puesto en el Capgros me hace ilusión que periodista con ilusión escribas, cada uno le parecerá mejor lo que escribe pero siempre hemos de valorar las ideas de las personas yo pienso que todas las opiniones son buenas si sabemos analizar lo que dice y no siempre sacar punta al lápiz de todo lo que otro dice un saludo ENCARNA

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home