Site Meter

22 d’agost, 2006

Mataró i el mar

Sovint, quan parlem de la ciutat de Mataró, en solem destacar la seva condició de ciutat industrial, d’una localitat en que la seva activitat principal ha estat la tèxtil, i totes aquelles activitats que de forma subsidiària penjaven d’aquesta.

Però l’activitat econòmica evoluciona, es transforma en una mena de combinació entre acció global –que et ve donada- i l’acció local que sorgeix de l’iniciativa, la creativitat i l’acció dels emprenedors locals, que també cal que trobin els ajuts i la col·laboració dels poders públics.

Dintre les noves activitats econòmiques, el turisme constitueix una de les que compte amb més dinamisme. A Espanya i a Catalunya ja fa molts anys que això és així. Però és una activitat que en general l’hem vist lligada a zones i localitats molt específiques, és el que se’n sol dir: turisme de sol i platja. No dic que haguem de fer una promoció turística adreçada a aquest públic –respectable per altra banda- dic que, cal potenciar les activitats lúdiques i comercials que aprofitin l’espai i el clima que ens ofereix la ciutat de Mataró.

És per això que voldria comentar una activitat de la nostra ciutat que va lligada a la temporada estiuenca a la que ens trobem: La ruta del Mar.

Hi ha altres promocions turístiques que podrien incidir en la potenciació de l’economia lligada al turisme i al comerç local. Però avui, penso que cal destacar-ne aquesta precisament perquè estem a l’estiu.

Des de l’Ermita de Sant Simó fins al Port de Mataró, i al llarg del Passeig Marítim permet gaudir de tot allò relacionat amb el mar, les seves activitats, la seva història i el que és molt important, la seva gastronomia.