Site Meter

17 de juliol, 2006

Total: tots perden

El món està assistint atònit, a la bogeria bèl·lica desfermada pel govern d’Israel contra la guerrilla islamista d’Hezbolá i, contra el Líban. A dia d’avui els morts ja superen el centenar amb escreix (la majoria nens); i amb centenars el nombre de ferits, per no parlar de la criminal destrucció d’infraestructures bàsiques al territori de Gaza i al territori libanès que comportaran dificultats i fam per a molta gent innocent i, durant molts anys.

La pregunta és, perquè aquesta bogeria criminal? Sembla que, des del seu llit de malalt l’Ariel Sharon, estigui complint el seu vell somni d’aniquilar el Líban i els palestins. Però això, per sort no és possible, el que sí és possible és sembrar de mort i destrucció aquests territoris. En realitat el que està fent el Govern d’Israel amb aquestes accions, és alimentar, encara amb més força la guerrilla islamista, ja que els morts, la destrucció i la misèria el que fan és donar més força i arguments als sectors més sectaris i extremistes de l’islamisme àrab.

Tots sabem que el govern del Líban no té cap força política ni recursos per imposar-se a Hezbolá. Preguntem-nos quin sentit té destruir el govern (dèbil) de l’Autoritat Palestina, la resposta és molt senzilla: més caos, més desordre, més misèria. Per tant més necessitat de revenges i menys possibilitats de construir una convivència en pau. En la suma final tots perden. El món també. Magnífic!!