Site Meter

08 de juliol, 2006

Patido Popular, una deriva antidemocràtica


Fa tres dies que volia escriure aquests post, però ho he anat retardant amb el desig –o l’esperança- de veure una certa rectificació del rumb que segueix el Partit Popular. Lluny d’això, el seguit de declaracions polítiques d’aquests darrers dies, arrel de la reunió dels socialistes amb dirigents de l’esquerra aberzale, marquen una escalada cada cop més desqualificadora cap al govern espanyol, cap el PSOE.

A meu entendre, el Partit Popular ha entrar en un terreny molt perillós, que tindrà repercussions negatives per la vida política i social del nostre país. Aquí no estem parlant d’un grup antisistema, d’un petit grup polític o d’un petit col·lectiu que reivindica això o allò. No, aquí estem parlant del principal partit de l’oposició, que representa a molts milions de ciutadans del nostre país; per tant, no ens enganyem, parlem d’una part substantiva del sistema democràtic espanyol.

I aquí, al meu entendre, està el perill. Si mirem les últimes declaracions dels principals dirigents del PP, tant des de Madrid, com a Euzkadi, veurem que el to, no només es la desqualificació política o, en molts casos l’insult; greu i perillós és el to i el contingut antidemocràtic d’aquestes declaracions. El nostre país està vivint moments importants, el procés de pau, es una cruïlla històrica, és allò que pot marcar un abans i un després a la vida política i que condicionarà, si es resolt bé, la futura convivència de les generacions futures.

Aquest país necessita acabar amb la lacra que ha representat el terrorisme d’ETA i, perquè ara hi ha una oportunitat, aquesta no es pot malbaratar. Per desgràcia tinc la sensació que el PP aposta per aquest fracàs i, això explica aquesta perillosa deriva antidemocràtica en la que estan instal·lats i que dona cobertura política-ideològica els sectors més reaccionaris de la societat espanyola.