Site Meter

04 de juliol, 2006

Aznar, el lleó de FAES

El tràgic accident del metro de València, ha consellat ajornar a dijous la reunió prevista per avui dimarts entre el PSE i dirigents de la dissolta Batasuna. Aquesta reunió és com el tret de sortida de les converses per tal de fer avançar el procés de pau a Euskadi. D’alguna manera és el principi de visualitzar el que Rodríguez Zapatero va anunciar en el congrés de Diputats.

A mesura que aquest procés avança. poc a poc però de manera decidida, augmenta l’esperança de la ciutadania en creure que: la pau és possible, en que aquesta vegada va de veres.

En paral.lel, augmenta la crispació del PP, del seu cor mediàtic i dels professionals del victimisme, que veuen perillar el seu estatus, i en alguns casos el que han convertit amb la seva professió i, per tan el seu “modus vivendi”. I dic això, responsable i conscientment; precisament perquè tinc un gran respecte a les víctimes, a totes –la immensa majoria- que lluita des del silenci digne, des del seu intern dolor, per tal de superar la seva situació a la que els ha portat la barbàrie d’ETA, i per evitar que hi hagi més morts, i més sofriment per més innocents. Aquestes víctimes, són això víctimes, no són soldats d’una “certa idea d’Espanya”, ni soldats de la democràcia. Són ni més ni menys que això: víctimes innocents i inútils, perquè la seva mort o la seva desgràcia no servirà per alliberar res, ni per preservar res. Aquesta és la seva grandesa, i per tan mereixedora de tot el respecte.

Per això indigne veure com Aznar i els seus “corifeus”, els utilitzen i els converteixen en carn de canó dels seus deliris messiànics. Veure el Sr. Aznar per televisió parlant de la inutilitat de les víctimes, una vegada més m’ha fet pensar que el PP està presoner de la ultra dreta que ell representa.

Em recorda aquell vell falangista el Sr. Girón de Velasco, dit el “León de Fuengirola”, que des del seu retiro volia de manera desesperada i patètica impartir suflames incendiàries que anunciaven tots els mals del món.

Ara, el “lleó de la FAES” aquest assalariat de luxe del Sr. Murdoch, també ens vol salvar. Seria bo que li preguntés al seu nou patró cóm va començar el procés de negociació a Irlanda, potser s’assabentaria que el va iniciar el Sr. Major líder del Partit Conservador i hereu de la Sra. Tatcher.

El que passa, de veritat, es que el Sr. Aznar i amb ell el PP tenen pànic de l’èxit polític que pot representar, precisament perquè saben que es donen les condicions perquè això sigui així.

Sr. Aznar, la memòria potser curta però les hemeroteques no. Vostè el 3 de novembre de 1998 va autoritzar converses amb el que va anomenar “movimient d’alliberament nacional basc”. De moment el Sr. Zapatero no ha arribat a tant.