Site Meter

19 d’octubre, 2006

Pau a Euskadi, endavant

El Fiscal General de l’Estat, en seu parlamentaria, ha dit en veu alta, allò que pensa molta gent: alguns, sembla que esperen que hi hagi algun atemptat amb mort. Això, que pot sembla una incombeniencia polític, dit per al Fiscal General; a mi, personalment, em sembla molt oportu. Perquè cal dir amb claredat que de l’actitud del Partit Popular i dels seus periodistes de capçalera se’n desprèn que estan desitjant que fracassi el procés de pau endegat pel Govern Zapatero i, que compte amb una resolució aprovada pel Govern Espanyol cosa que no es pot oblidar. I, és clar, un atemptat amb morts, acabaria de cop, amb aquest procés amb que tants hem posat les esperances. No sols això, també, portaria a una imbolució política en el nostre país.

No ens enganyem, aquesta és l’estratègia de la cúpula del Partit Popular. No cal dir que de passada el procés estatutari a Catalunya també se’n resentiria, i molt.

En la seva recent visita al nostre país el Tony Blair va dir: el procés de pau necessita “determinación paciente”. Savies paraules d’un estadista que ha conduit (i condueix) un procés de pau bastant més complicat i difícil que el nostre (també, amb més morts), per les seves implicacions territorials i religioses.

No em cansaré de repetir que cal fermesa, paciència i sobretot intel·ligència perquè el nostre procés de pau arribi a bon port. Cal, també, apoiar amb determinació el govern de la nació. Fins ara, cal dir, que ho està fent bé. Endavant.

Imatge: http://www.kaosenlared.net