Site Meter

25 d’octubre, 2006

Boira baixa

Finalment, sembla que no ha estat possible. El Partit Popular no ha volgut consensuar una declaració conjunta al Parlament Europeu sobre el procés de pau a Euzkadi. A hores d’ara la resolució sembla està en el aire. A mi, la veritat, no m’ha sorprès gens, els que teniu l’humor de seguir els meus escrits, coneixeu quina és la meva convicció profunda: el PP vol que fracassi i, farà el que calgui perquè així sigui.

Això és greu i, preocupant, molt preocupant. Ho és per tal d’intentar frustrar un anhel majoritari en el nostre poble. També perquè els enquista en els sectors més reaccionaris de l’extrema dreta europea.

Sabem, ells també, quina és la posició del Vaticà davant aquest procés negociador; sabem, ells també, quina és la posició de la dreta democràtica europea. No cal dir de l’esquerra europea. La pregunta és, què persegueixen? La resposta és fàcil (dramàtica): que fracassi el procés de pau. El PP i el seu cor mediàtic i el seu braç judicial han situat al vell mig de la seva estratègia per recuperar el poder, el fracàs del procés de pau. L’últim episodi (i greu) el tenim amb l’Ordre de la Sala del Tribunal Suprem presidida pel Sr. Hernando, ordenant el registre sense cap sentit de les Erriko Tabernes, amb una clara voluntat d’interferir el procés.

Confiem, primer que no fracassi i, després que el poble espanyol com va fer el 14 de març del 2003, els hi ho faci pagar a les urnes.