Site Meter

12 de novembre, 2006

El llarg viatge

En una expressió feliç, José Montilla augurava un llarg viatge per al govern que ell presidirà si, com tot fa preveure, és investit President de la Generalitat per al Parlament de Catalunya.

Efectivament, l’acord polític al que s’ha arribat per part de PSC, ERC i ICV, anomenat: entesa nacional pel progrés. Fa preveure que serà així.

Primer, perquè tots hem aprés dels errors i, segon perquè és necessari per Catalunya obrir un llarg període d’estabilitat política i, crec que s’hi esforçaran perquè sigui així. Cal desplegar l’estatut que tants esforços ha costat i, que CiU va ser incapaç d’impulsar en els seus 23 anys de govern (cal insistir-hi). Cal millorar la relació amb els ciutadans i sobretot amb els sectors progressistes. Cal que els ciutadans vegin, des de ja, un nou estil: més proper i capaç d’implicar la ciutadania en els afers públics i incorporar-la en la participació electoral, com una qüestió fonamental de qualitat democràtica.

El manteniment de la cohesió social és el primer objectiu de la propera legislatura. Catalunya ha de continuar avançant en la construcció de l’estat del ben estar, en la superació dels dèficits socials, l’accés a la cultura, avançant cap a una societat de plena igualtat d’homes i dones i responent al repte de la immigració.

Emparats en aquesta voluntat comuna, el govern presidit per José Montilla farà un llarg viatge en benefici de tots els ciutadans.