Site Meter

09 de desembre, 2006

Les banderes de la discòrdia

Guerra de banderes? Aquí afavoreix? Sembla que no tinguem altra feina i la veritat a mi em sembla que sí en tenim. Per exemple: el desplegament de l’Estatut que hem aprovat. I això no és poca cosa.

Jo, que de natural, en política sóc una mica desconfiat em pregunto el perquè d’aquesta ‘guerra de banderes’. La resposta fàcil –tampoc es pot descartar- seria que es pretén posar a prova el nou Govern de Catalunya; i de retruc, l’autoritat del President Montilla.

Crec que hi ha quelcom més; això apunta a les municipals, determinats sectors de la dreta catalana, han descobert que el debat autonòmic ha cansat a l’electorat d’esquerres; que tot allò que directament o indirectament efecte al debat identitari desmotiva i desmobilitza l’electorat d’esquerres. I en això estan, en aquest camí ens volen portar. Depèn de nosaltres no caure en el parany i fixar les nostres pròpies regles del joc que en definitiva són les del sector majoritari de la població: debat social. Catalunya serà social o no serà. Aquest és el tema.