Site Meter

30 de novembre, 2006

Decepcionant

S’ha constituït el govern de Catalunya, President, Consellers, Secretaris i, la paritat no apareix per enlloc. Però, allò que se’n diu, ni de prop.

Si hem de repensar la socialització des del present i cap al futur, tenint en compte la perspectiva de gènere, em de revisar tot el que pertoca a la vida política a tots els nivells (administració pública, partits polítics, sindicats, etc.).

Sabem i, no ens cansem de repetir que el model patriarcal és injust, que cal superar-lo, però si des del vèrtex de la piràmide política (el Govern), no es dóna exemple, anem malament.

És des del poder polític que cal donar exemple i marcar tendència. Sobretot i aquest poder polític el detenta l’esquerra. Els principis no poden perdre valor i aquesta pràctica de no fer avançar la paritat resulta contradictòria amb un plantejament d’esquerres i progressista.

Els principis, els valors i les normes són, per definició, històriques. Estan inscrits en l’estructura social i, per tant, evolucionen a mesura que les situacions polítiques, econòmiques i culturals de les societats van canviant. Avui el patriarcat, tot que fa encara pocs anys era vàlid, avui ha deixat de ser-ho. L’esquerra cal que estigui al davant dels aspectes emergents (el govern Zapatero va marcar el camí a seguir).

No podem entrar en una roda en que sembli que “tot s’hi val”. La igualtat de gènere és un dels temes més importants, ja que estem parlant de dignitat humana. Com a home d’esquerres em sento molt trist i decepcionat.

1 Comments:

At 7:00 p. m., Blogger Raúl Segura said...

Aixó que comentes es del tot ben cert company. Una de les grans fites històriques que tenim les esquerres, i en especial el nostre partit , és el de la lluita per la igualtat de drets i oportunitats de la dona . L'accés a carrecs públics hauría de ser el primer esglaó representatiu de l'esperit de la nostra societat, i en contra d'aquesta premissa la constitució del nou Govern, sigui per la raó que sigui, no la compleix. Tot i així cal que ens preguntem (més en el cas nostre) perque la representació política dins del Govern no correspón al percentatge de dones en les llistes que es presenten i quina es la raó d'aquesta diferencia.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home