Site Meter

22 de novembre, 2006

Un vot per l'esperança

El procés per un final negociat per la pau a Euzkadi està en un moment complicat i preocupant. No obstant i això sóc optimista. Primer, perquè crec que el procés és irreversible ja que és l’últim moviment terrorista viu a la UE. A Irlanda, és més complicat que Espanya i s’acabarà tancant positivament.

A on rau la principal dificultat en el nostre país? Principalment en dos característiques: en el nostre cas es tracta de la rendició d’ETA; a la vegada es fa sense la col.laboració del principal partit de la oposició (PP).

Cal que tinguem clar que ETA s’està rendint i, això és molt complicat i dolorós per ells. Han comprovat que en aquests moments no compten ni tant sols amb la complicitat del PNB. D’altra banda no podem oblidar que acabar amb una organització que té més de 40 anys de vida no és fàcil.

Desmuntar una organització que ha estat 40 anys matant no es pot fer d’un dia per altra.

No oblido que el principal enemic és ETA. Tampoc cal oblidar que ja fa dos anys de la declaració d’Anoeta i que portem més de tres anys i mig sense morts (això, és molt important).

Però cal dir, amb rotunditat, que també es fa amb l’hostilitat absoluta del principal partit de la oposició. I, això és molt greu.

Què farà el PP? Jo crec que lluitarà fins el final perquè el procés fracassi. Si no és així, s’hi afegirà a l’última hora, ja que sap que no es pot quedar al marge quan finalment, es signi la pau.